Belka
Sobota, 27 Kwietnia 2024   imieniny: Felicja, Teofil, Zyta
Rejestracja Witaj: Gościu, Zaloguj się
 
Belka
 
 

Linie Emirates osłodzą święto Diwali tradycyjnymi specjałami z Indii

Data publikacji: 2017-10-12, Data modyfikacji: 2017-10-12
A A AWydrukDrukuj  
 
Linie Emirates osłodzą święto Diwali tradycyjnymi specjałami z Indii

Z okazji zbliżającego się indyjskiego festiwalu Diwali linie Emirates uraczą swoich pasażerów świątecznymi specjałami. Słodyczy można będzie spróbować we wszystkich klasach podczas obchodów święta Diwali – od 16 do 22 października tego roku – na wszystkich trasach między Dubajem a Indiami.

Festiwal światła Diwali to ważna uroczystość dla Indusów na całym świecie, a jedzenie odgrywa w nim szczególną rolę. Słodycze tradycyjnie podawane w tym okresie to połączenie kolorów i smaków typowych dla smakołyków kuchni indyjskiej – na przykład kulki besan ke ladoo czy burfi z suszonymi owocami.

Linie Emirates podadzą motichoor ladoo przyrządzone w tradycyjny sposób z mąki cieciorkowej, masła klarowanego ghi, kardamonu i syropu szafranowo-cukrowego. Słodycze będą serwowane w pudełkach ozdobionych okolicznościowymi ilustracjami oraz przybrane pistacjami i listkami srebra symbolizującymi tradycyjne świąteczne dekoracje Diwali.

Będzie je można znaleźć na tacach z gorącymi posiłkami w klasie ekonomicznej Emirates na wszystkich trasach do Indii.

Na pasażerów klas biznes i pierwszej czekają ladoo oraz burfi – deser z orzechów nerkowca, migdałów, pistacji, orzechów włoskich, rodzynek, suszonych fig i daktyli. Słodycze będą podawane w pudełkach ozdobionych tradycyjnymi świątecznymi ilustracjami jako alternatywa dla ekskluzywnej kolekcji czekoladek.

Aby nadążyć za regionalnymi i sezonowymi trendami kulinarnymi, linie Emirates zmieniają swoje menu pokładowe każdego miesiąca i nieustannie udoskonalają przepisy. Przewoźnik dba o to, by menu było stale urozmaicane, a także oferuje potrawy sezonowe, na przykład w okresie świąt Bożego Narodzenia czy specjalne zestawy dla poszczących w świętym miesiącu Ramadan.

Linie serwują dania regionalne na wszystkich trasach, które obsługują. W każdym regionie występują charakterystyczne składniki lub elementy, z których kulinarni eksperci Emirates przyrządzają rozmaite potrawy. Najpopularniejsze posiłki na trasach do Indii, takie jak gulasze czy curry, charakteryzuje wyrazisty smak przypraw korzennych i ziół, który szczególnie odpowiada gustom pasażerów. 

Linie Emirates podają 100 milionów posiłków rocznie z taką samą dbałością o szczegóły w klasie pierwszej, biznes i ekonomicznej. Przewoźnik obsługujący rocznie ponad 55 milionów pasażerów podróżujących do 144 miast na sześciu kontynentach jak nikt inny rozpoznaje globalne trendy kulinarne, serwując na pokładzie kuchnię inspirowaną regionalnymi potrawami.

Emirates, Źródło artykułu: infowire.pl, Autor zdjęć: Emirates
 
Komentarze
Brak komentarzy, Twój może być pierwszy!
Autor:
Kod z obrazka:
Puste pole z komentarzem
Puste pole z podpisem
Wyszukaj
 
Kreska
Dodaj artykuł
 




Brak sond
 
Newsletter
Bądź na bieżąco z nadchodzącymi imprezami. Zapisz się na bezpłatny newsletter.
 
 
wyszkowski

Powiat wyszkowski - powiat z siedzibą w Wyszkowie w województwie mazowieckim (północno-wschodni rejon). Powiat reaktywowano wskutek reformy administracyjnej przeprowadzonej w 1999 roku. Zajmuje powierzchnię 876 km², liczy 73 tys. mieszkańców, co daje gęstość zaludnienia na poziomie 84 os./km². Powiat obejmuje gminy: Wyszków, Brańszczyk, Długosiodło, Rząśnik, Somianka, Zabrodzie.

Czekają tu na nas malownicze widoki. Krajobraz Niziny Mazowieckiej urozmaicają doliny rzeki Bug, Narew i Liwiec oraz lasy Puszczy Białej. Miłośnicy wypoczynku nad wodą, mogą chłonąć piękno przybrzeżnej przyrody, płynąc w kajaku albo w łódce. Na tych spragnionych mocniejszych wrażeń czeka trekking wąwozowy i wschodnie sztuki walki. Do odpoczynku na łonie przyrody zapraszają gospodarstwa agroturystyczne. Wiejskie krajobrazy, urokliwe lasy i smak tradycyjnej kuchni staropolskiej to zachęta dla niejednego turysty.        

 

Zgłoś uwagi - uzupełnij wszystkie pola